Jämställdhetspolicy

Ulricehamns Friidrottsklubb är en förening som anser att det är viktigt att alla medlemmar behandlas lika och känner sig välkomna oavsett kön och bakgrund.

Ulricehamns Friidrottsklubb och dess styrelse anser att jämställdhet mellan män och kvinnor, pojkar och flickor, borde vara en självklarhet. Arbetet med detta är ständigt i en pågående fas och när det gäller att tilldela uppdrag både inom och utanför styrelsen är detta en av de aspekter som tas i beaktning. Det är så klart vår förhoppning att så även sker i klubben. Friidrott som idrottsutövning har flera unika drag, men ett av de finaste är just möjligheten att alla får träna och lära tillsammans oavsett kön och ålder. Detta anser vi inom styrelsen vara ett av friidrottens starkaste varumärken.

UFK ska aktivt verka för att kvinnor och män, flickor och pojkar ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter på alla nivåer och inom alla områden inom föreningen. Ytterst ansvarig för att jämställdhetspolicyn följs är föreningens styrelse.

Uppdaterad: 12 APR 2014 13:04 Skribent: Victor Hultgren

Daniel Ståhl, Jägaregatan 30