Drogpolicy

Ulricehamns Friidrottsklubb är uppbyggd och drivs i huvudsak av ideellt arbete. I vår verksamhet är många barn och ungdomar engagerade. För oss är det viktigt att samtliga aktiva känner gemenskap, kamratskap och att de utvecklas både i sitt idrottsutövande och socialt. Hur vi som vuxna och ledare agerar mot våra barn och ungdomar är viktigt i denna utveckling. Vi har därför utformat en drogpolicy där syftet är att skapa regler som fungerar som riktlinjer och stöd för samtliga involverade i klubben: aktiva, ledare och föräldrar.

Tobak infattar både snusning och rökning. Åldersgränsen är 18 år, enligt svensk lag. Vi tillåter inte att våra ungdomar använder tobak under tävling, träning eller annan föreningsverksamhet.

Åldersgräns är 18 år för att köpa alkohol samt att dricka på restaurang och 20 år för köp på systembolag, enligt svensk lag. Vi tillåter inte att våra ungdomar använder alkohol under tävling, träning eller annan föreningsverksamhet

I samband med barn- och ungdomsverksamhet gäller även ovanstående regler för ledare. Med tanke på den viktiga roll som förebilder är det mycket viktigt att alla föregår med gott exempel.

Ansvaret för att följa föreningens policy är gemensamt för alla aktiva i föreningen. Det yttersta ansvaret ligger på ledare och styrelse.

Uppdaterad: 12 APR 2014 13:05 Skribent: Victor Hultgren

Daniel Ståhl, Jägaregatan 30